Contemplation Spaces – Justine Kontou

28 september 2017

Van 21-29 oktober vindt in Eindhoven weer de Dutch Design Week plaats. Tijdens de Designweek is er ook aandacht voor de toekomst van werken. Meer beweging en meer rust zijn belangrijke thema’s voor futureproof werken.
Contemplation Spaces van Justine Kontou anticipeert hierop.

Over Justine

Justine Kontou verstaat de kunst om creativiteit en zakelijkheid te verbinden. Haar opleiding aan de HEAO en Artemis Academy vormt  hiervoor de basis.  Maar het zijn vooral haar natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en sociale vaardigheden die ervoor zorgen dat ze unieke combinaties en verbindingen weet te leggen. Met Contemplation Spaces heeft ze haar visie op de toekomst vertaalt in een concept. Het is haar overtuiging dat kunst –in de breedste zin van het woord – een positief effect heeft op de gemoedstoestand van mensen. Samen met geïnteresseerde bedrijven werkt ze toe naar praktische toepassingen van Contemplation Spaces in bedrijfspanden, werkruimtes, hotels, zorginstellingen en als onderdeel van vastgoedontwikkeling.

Over Contemplation Spaces
Contemplation Spaces zijn ruimtes waar je even kunt loskomen van het hectische dagelijkse leven. Om een rustgevende gemoedstoestand te creëren, is gekeken naar bestaande wetenschappelijke onderzoeken die de stressverlagende effecten aantonen van kunst, licht, geluid, geur en (verwijzingen naar) de natuur. Tijdens Dutch Design Week (DDW) vindt de experimentele lancering plaats in The Student Hotel Eindhoven. Met behulp van constructieve feedback van bezoekers tijdens DDW, wordt Contemplation Spaces gefinetuned voor toekomstige permanente installaties.

Tijdens het Sensory Symposium op 24 oktober is er gelegenheid om ook zelf ideeën in te brengen voor doorontwikkeling van het concept.

Om de bezoekers van de Dutch Design Week een ultieme ervaring te kunnen bieden is een geslaagde crowdfunding campagne via Voor de Kunst gevoerd.

Van harte aanbevolen!

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha