Co-creatie in de stad

Co-creatie in de stad

Wat kan Amsterdam leren van co-creatieprocessen in andere steden? 15 mei 20 uur

Inwoners nemen steeds vaker het initiatief om hun eigen wijk of buurt te verbeteren. Dit gaat gepaard met een oproep om op politiek niveau mee te beslissen over de toekomst van de stad. Hoe kunnen gemeentes bewoners betrekken bij de besluitvorming over stedelijke vraagstukken? Ook in Amsterdam zijn verschillende initiatieven gericht op co-creatie in de buurt gestart. De stad kan echter nog veel leren van andere steden in Nederland. Welke projecten zijn er in Nederland? Hoe kunnen deze worden versterkt? Welke rol speelt de gemeente en hoe organiseert die een succesvolle voedingsbodem voor co-creatieprocessen? Samen met gemeenten en initiatieven uit het hele land gaan we in gesprek over co-creatie in de stad.

Dit programma is onderdeel van de #Cities4Europe campagne van EUROCITIES

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Pakhuis de Zwijger

Locatie: Amsterdam

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha