Agile organiseren

Op 17 april komt Woody van Olffen bij de community Agile Organiseren als gastspreker.

Programma:
17.00 diner (optioneel)
18.00 welkom en start
18.15 Woody van Olffen
19.15 Interactieve werkvorm
21.00 borrel
22.00 einde

Prof. dr. Van Olffen is hoogleraar Organisational Change and Development aan TIAS School for Business and Society en sinds april 2013 Academic Director van het TIAS programma Master of Management and Organisation (MMO). In deze functie wil hij de wereld van veranderkennis (wetenschap) en veranderkunde (praktijk) bij elkaar brengen. Een belangrijk deel hiervan heeft hij toegankelijk en toepasbaar gemaakt in het boek ‘Engage!’, een reisgids voor Change Agents. Vanwege die praktische insteek zijn wij, als community Agile Organiseren, ontzettend blij met zijn komst.

Management fashion is een belangrijk thema in zijn verhaal. Wat ons meteen op een precair punt brengt: Woody van Olffen is een heuse Agile scepticus!: “Het is mooi om ook een begrip als Agility eens heel nuchter te beschouwen. De tegenhanger van wendbaarheid is stabiliteit en voorspelbaarheid. En efficiëntie. Dat is, samen met nog een aantal paradoxen, in organisaties ongelofelijk belangrijk.”

Vragen die op 17 april aan de orde komen zijn: Hoe gaan we vandaag de dag om met quasi nieuwe oplossingen? Leren we als collectief eigenlijk wel efficiënt? Trappen organisaties niet te vaak in de valkuil van ‘de eerste willen zijn’? Of apen ze elkaar juist te vaak onbezonnen na? En wat is eigenlijk de rol van al die consultancy bedrijven, business schools, de academische wereld en de boekenschrijverij die ondertussen bakken met geld verdienen aan alle onzekerheid?
Woody van Olffen: “We zijn veel meer onderdeel van de machinerie geworden dan dat we hem nog bedienen.”

Heeft Van Olffen alvast een praktische tip voor organisaties die vooruit willen? “Organisaties kunnen veel winst in hun ontwikkeling behalen door intern eerst het gesprek aan te gaan over wat de betrokkenen verwachten bij een bepaald veranderthema. Enerzijds om te ontdekken wat ervoor nodig is om collectief iets nieuws aan te gaan met elkaar. Anderzijds om met elkaar af te stemmen of wel hetzelfde verstaan wordt onder bijvoorbeeld innovatiever, klantgerichter of meer agile worden. Tot die tijd heb ik ook helemaal geen maatstaf om uiteindelijk vast te stellen of die verandering überhaupt gelukt is. Dat is naar mijn idee een van de oorzaken van dat enorm grote faalpercentage van verandertrajecten.”

Kosten EUR 37,21

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Peer!

Locatie:
Peer!
S2M Amersfoort Noord
Maanlander 14

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha